Adžika po Gruzinsku 325g

Adžika po Gruzinsku 325g
Výrobce: Ukrajina
Dostupnost: Není skladem
Cena: 59,00 Kč

Adžika po Gruzínsku od zn.Veres
Аджика По-грузински

Gruzínská polotuhá a červenohnědá kořenící pasta. Obsahuje zpravidla 3 díly chmeli-suneli, 2 díly sladké papriky, 1 díl česneku, 1 díl koriandru, díl kopru, sůl, vinný ocet ad koření.

Особенного, оригинального вкуса мясным блюдам прибавит аджика «По-грузински» от ТМ «Руна». Благодаря неповторимому острому вкусу и аромату экзотических грузинских специй и пряностей, обычная еда превращается в настоящий шедевр. Приправа богата на витамин С, β-каротин и минеральные вещества.

Popis – Adžika - аджика - jinak také arménský šašlik - směs koření zakavkazské a gruzínské kuchyně - Existuje mnoho typů této směsi koření, jak práškovitých, tak ve formě pasty. Má příjemnou, jemně pikantní chuť.
Složení např.: paprika sladká, paprika pálivá, česnek, sumach, koriandr a sůl, někdy také kopr a chmeli suněli - používá se v arménské, gruzinské, zakavkazské a perské kuchyni, převážně na rožněná (grilovaná), pečená a dušená masa
včetně mas mletých (šašlik, kebab, sekaná, karbanátky), vhodná je i do omáček, zeleninových pokrmů, leča a letních zeleninových salátů, na kořenění pokrmů z lilku, fazolí, čočky. Plody sumachu dávají pokrmu lehce nakyslou příchuť a zlepšují stravitelnost tučných jídel. Je to velmi příjemné koření, nepříliš ostré, které používáme dle chuti na 1 kg masa 1-2 kávové lžičky. Posolené porce kuřete můžeme marinovat (nejméně 4 hodiny) pastou z koření adžika a oleje. Pak porce položíme do zapékací misky, podlijeme trochou vody a dočervena upečeme. Podle chuti přidáme kousek másla nebo slaniny.
Amčur - je to kyselý prášek ze sušeného nezralého manga, bohatý na vitamín C. Jídlu dodává kyselou chuť. Do pokrmů se přidává bezprostředně po jejich dovaření. Je výborný k dochucení různých luštěninových jídel - tzv. dálů, masitých jídel, speciálních polévek a omáček.

Состав: томатная паста, вода питьевая, пряности (укроп, петрушка, кориандр, перец красный, экстракт стручкового перца), соль кухонная, сахар, сушеные овощи (перец сладкий, чеснок), уксус столовый.

Balení: sklo 325gr
Země původu: Ukrajina

Štítky