Kvas Danylo klasický 2 L

Kvas Danylo klasický 2 L
Výrobce: Ukrajina
Dostupnost: 42
Cena: 85,00 Kč
Množství:  

Sladová limonáda Kvas

Kvas je slovanský nealkoholický nápoj, který se začal vyrábět před více než tisíci lety. První písemná zmínka o kvasu je z roku 989, kdy kyjevský kněz Vladimír obrátil své poddané na křesťanskou víru. V letopise bylo na toto téma napsáno: „Rozdat národu jídlo, med a kvas“. Kvas se vyrábí z ječmenného a žitného sladu a má nejen skvělé chuťové kvality, ale také povzbuzuje a normalizuje procesy látkové výměny v organismu. Vlivem na organismus se podobá kefíru, kyšce, kumysu a acidofilinu. Podobně jako tyto kyselo mléčné produkty kvas reguluje činnost trávicího traktu, zamezuje množení škodlivých a nemoc vyvolávajících mikrobů, pozvedává tonus organismu, zlepšuje látkovou výměnu a blahodárně působí na cévní systém. Výše uvedené účinky kvasu způsobují mléčné kyseliny, vitamíny, volné aminokyseliny, různé cukry a stopové prvky v něm obsažené. Kvas zvyšuje chuť a má vysokou energetickou hodnotu. V roce 1913 V. S. Sotnikov potvrdil úhyn tyfových a parazitických mikroorganismů v kvasu. Vezmeme-li v úvahu, že spolu se stopovými prvky kvas obsahuje 10 aminokyselin a z nich 8 je nezaměnitelných, pak je jeho význam mnohem větší. Množství vitamínů v kvasu není na první pohled velké, ale jejich pravidelný přísun do organismu formou běžné konzumace tohoto lahodného nealkoholického nápoje způsobuje pociťovaný kladný efekt. Kvasu existuje mnoho druhů. Např. název Klášterní znamená, že je vyroben dle receptury, jejíž tajemství bylo známé pouze mnichům - vařil se jen v klášterech. Pro zpestření chuti, ale hlavně pro zvýšení ozdravných a regeneračních účinků se do kvasu začaly přidávat různé šťávy, a tak známe kvas jablečný, klikvový, rybízový nebo medový.

Zkušenost mnoha století ukázala, že kvas napomáhá zachování zdraví, zvyšuje práceschopnost, snižuje únavu, obnovuje síly a vitalitu. Jeho kvality jsou potvrzeny praxí i vědeckými studiemi. Zavedení sladového extraktu do stravovacího režimu sportovců přineslo kladný výsledek, zejména při velkých zátěžích svalového systému. Proto se nápoje ze sladového extraktu podávají sportovcům pro zvýšení fyzické kondice, odstranění únavy a zvětšení objemu svalů. Bakteriologové, infekciologové a hygienici vědí, že kvas má bakteriocidní vlastnosti. Kvas je nenahraditelný nápoj každého dne a rozhodně patří do každé domácnosti.

Kvas je nápoj s bohatou historií a tradicí, nápoj, který je zdravý a navíc skvěle chutná. Jak se kvas vyrábí Kvas je jedním z nejoblíbenějších osvěžujících nápojů slovanských národů. Kvasy se vždy zhotovovaly z přírodních obilných surovin, z ovoce bobulových plodů a medu, s příměsí různých bylin, kořínků a koření. Nápoj má příjemnou kyselo-sladkou obilnou chuť a vůni čerstvého, právě upečeného žitného chleba. Dobře zahání žízeň, povzbuzuje chuť a zvyšuje životní tonus (trvalý stupeň napětí živé tkáně) člověka.

Příprava kvasu je podle starobylých receptů celkem složitá, pracná a dlouhotrvající procedura. Obilná surovina se máčí a nechá naklíčit – čímž v sobě nashromáždí ohromné množství aminokyselin a vitamínů. Dále se z fermentovaného žitného sladu připravuje mladina, která se pak zpracovává. Délka trvání technologického procesu je přibližně 70 dnů, což je velmi dlouho a také to není levné. A přece je kvas stále pověstný svou lidovostí a dostupností. Proto naši specialisté – technologové využili výsledky nejnovějšího vývoje a s pomocí současné technologie tak bylo možné vytvořit jedinečný nealkoholický nápoj „Klášterní kvas“.

Nápoj je zhotoven ze základu koncentrátu fermentovaného sladu ječmene a žita, který zároveň kvasu přidá příjemnou osvěžující kyselo-sladkou chuť a vůni kůrky žitného chleba. Pro výrobu nápoje se používá pouze čistá artézská voda. Přidáním surovin z ovoce a bobulových plodů – jablka, černého rybízu, klikvy a také medu se nápoj obohatí charakteristickou chutí a vůní, které jsou pro tyto suroviny příznačné. Pro zamezení předčasného zkažení nápoje a kvůli prodloužení doby prodeje kvasu se do něj dodává v potravinářském průmyslu široce používaný koncentrát – benzoan sodný. Díky tomu může být spotřebitel ubezpečen o stálosti kvality výrobku.

Složení: voda, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citronová, kvasný koncentrát kvasu (žitný slad fermentovaný, žitný slad nefermentovaný, žito, cukr a droždí), přidané aroma: kvas, přírodní barvivo E150d karamel, konzervant benzoan sodný, CO2 0.4%.

Výživová hodnota: Sacharidy: 7.6 g / 100ml.

Energetická hodnota na 100 ml: 72.8 kcal / 304.6 kJ.

Balení: 2 L

Z naší nabídky dále můžete vybrat:

 

Štítky